@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Forlystelsesparker I Danmark - Den Komplette Oversigt - tvtrip.dk
06.11.2020

Forlystelsesparker I Danmark - Den Komplette Oversigt

Du behøver ikke tage til udlandet for at komme i en stor forlystelsespark. Danmark har nemlig også en lang række fo…

Image: Pixabay

Du behøver ikke tage til udlandet for at komme i en stor forlystelsespark. Danmark har nemlig også en lang række forlystelsesparker. Det er dog ikke alle, der kender alle forlystelsesparker i Danmark.

Danmark har i 2021 13 forlystelsesparker, der er spredt ud over hele landet. Du finder derfor både forlystelsesparker på både Sjælland, Bornholm og i Jylland, så du behøver faktisk ikke rejse langt væk for at komme i en forlystelsespark.

Forlystelsesparker i Danmark - Se dem alle

 1. Bakken
 2. BonBon-Land
 3. Brændegårdshaven
 4. Djurs Sommerland
 5. Fårup Sommerland
 6. Jesperhus
 7. Lalandia
 8. Legoland
 9. Sommerland Sjælland
 10. Tivoli
 11. Tivoli Friheden
 12. Universe
 13. Wow Park

Udover de mange forlystelsesparker så er der også en lang række legelande i Danmark. Disse kommer både i indendørs- og udendørsudgaver.

Forlystelsesparker og legelande er dog ikke det samme. I forlystelsesparkerne har du mulighed for at prøve en lang række forlystelser, så som karruseller, rutsjebaner og lignende, mens du selv skal stå for underholdningen i legelandene, hvor der er en masse ting for de mindste.

Selvom Danmark ikke er blandt de største europæiske lande, så er Tivoli i København faktisk blandt de mest besøgte forlystelsesparker i Europa. 

I 2018 var Tivoli at finde i top 5 over de mest besøgte forlystelsesparker i Europa med 4.850.000 besøgende i løbet af det kalenderår. Nummer et på den liste, ja, det er måske ikke så overraskende Disneyland Paris, der havde næsten 10 mio. besøgende i løbet af 2018.

Selv med snart 200 år på bagen så er Tivoli stadig et hit blandt de mange turister, der slår vejen forbi København og Danmark.

Teksten på netop denne artikel var skrevet med støtte fra avXperten. Så kig eventuelt på smartwatch hos avXperten. Tak til avXperten